Madalina Dumitru

November 10, 2013

CV Madalina DUMITRU

Mădălina Dumitru, fondatoarea brandului SIMPLUXURY, este designer de obiecte de lux, unicat sau serie limitată, lucrate manual în Cluj-Napoca; adeptă a teoriei luxului simplu, minimalist, cu ușoare influențe industriale și ecologice.
Născută la 11 iulie 1986 în Beiuș, jud. Bihor, a urmat cursurile Universității de Artă și Design din Cluj-Napoca, specializarea design, în perioada 2007-2008 studiind design de obiect în Belgia cu o bursă Erasmus. A terminat masteratul în 2010 cu specializare în corpuri de iluminat. Între timp a început să lucreze ca și designer de obiect pentru brandul Materia, înființat împreună cu sculptorul și designerul clujean Călin Dăian(1968-2011).
În 2011 înființează brandul Lightsquare, sub care dezvoltă câteva direcții în iluminat și ulterior mic mobilier. Participă la târguri și expoziții de design în București unde are succes, însă realizează că se află într-o perioadă de căutări și
experimentare pe plan artistic și decide în vara lui 2013 să transforme Lightsquare în ceva mai mult.
Intrigată tot mai mult de faptul că luxul este cel mai des perceput ca opulență, începe să lucreze tot mai mult pe ideea reducerii cantității obiectelor dintr-un spațiu și creșterea pe cât posibil a calității estetice a obiectelor funcționale. Un interior are nevoie de lumină, aer curat, o canapea comfortabilă și una sau două piese de mobilier care să te facă să spui “wow”. Creează SIMPLUXURY, numele sub care lucrează în prezent obiecte de lux simplu, ușor minimaliste. Lucrează, la atelierul său din Cluj-Napoca, în special cu metal, blană, piele, rășini, cupru, alamă. Vinde produse în țară și în Europa(Anglia, Franța, Germania, Elveția), lucrează interioare customizate mobilate cu obiecte unicat.

 

SQUARES – SCAUNE CONCEPT

O serie mică de scaune simple ca și concept: un cub ca și șezut și o placă
de lemn sau lemn stratificat ca și spătar care intră într-o fantă tăiată în șezut, cu
posibilitatea reglării unghiului de înclinare al spătarului. Este mai compact la
stivuire și transport decât un scaun standard cu spătar prin faptul că placa de
lemn ce servește ca spătar se poate detașa complet. Este multifuncțional, mai
multe șezuturi se pot stivui ca și o bibliotecă realizată din cuburi.
Miza acestui scaun este faptul că poate fi îmbrăcat în orice material. La
exemplele de față s-a folosit hârtie dintr-un manual vechi de limba germană ce
urma să fie aruncat, sau două haine de piele ieșite din modă. Este un bun
exemplu pentru reutilizarea/recuperarea materialelor înainte de a fi aruncate.

 

 

%d bloggers like this: