Tudor Matache

November 11, 2013

CV TUDOR MATACHE

Biografie TUDOR MATACHE

 

ATITUDINI

Portretul prin abordarea sa în repertoriul vizual, suscită interesul pentru cunoașterea celuilalt și îndreaptă în egală măsura la introspecție. Reprezentarea sa plastică este o sursă nu doar pentru studiul particularităților fizionomice, ci și pentru o analiză a armăturii interioare.
“Faciesul” este prin urmare coeziunea între o mască a trăsăturilor și eul adânc, o interdependență între materie și spirit. Colecția de vestimentație pret-a-porter “Atitudini” este dedicată unei femei suave, discretă, care se remarcă prin rafinament. Jocul de penumbre reliefează o persoană naturală care refuză să livreze celor din jur un chip singular și
încasetat în canoane. Personajul colecției țese un caracter complex care nu se înscrie în corsetul prototipurilor psihologice ce abundă în generalizări teoretice. Femeia modernă din imagini își desenează profilul interior cu ajutorul unui paradox logic și aplicabil în multe alte contexte; desfășurările ample ale diferitelor chipuri, atitudini sunt învăluite în unitate.

 

%d bloggers like this: