Laura Bonciu

November 15, 2013

CV LAURA BONCIU

Biografie LAURA BONCIU

 

 FORM FOLLOWS MULTIFUNCTION

Principul “form follows function” a fost intotdeauna in mintea mea atunci cand am creat ceva. Cand mi-am pus in cap sa fac aceasta piesa multifunctionala mi-am dat seama ca datele problemei se schimba, dar ca de obicei nu imi voi ingadui sa fac rabat de la o linie simpla si epurata, fara overdesign si fara incropeli de dragul inca unei functii. Asa a aparut “Form follows multifunction” care este o piesa multifunctionala ce targeteaza comunitatile seminomade. Ma refer la tinerii pasionati de muzica mereu pe drum dupa un soundsystem care adesea calatoresc de vara pana toamna din festival in
festival, iar in timpul iernii stau in squaturi. Acesti oameni reprezinta o subcultura foarte interesanta, deoarece au niste nevoi proprii diferite fata de ale celor care traiesc intr-un oras in totalitatea timpului.
Ei nu pot avea bagaje prea voluminoase pentru ca depind de mijloacele de transport si adesea isi iau doar strictul necesar in calatorii. O alta problema este ca nu au conditile sa isi spele prea des hainele. Din acest motiv am incercat sa creez o piesa vestimentara versatila care sa ofere cinci optiuni celui care o alege. Volumul ei nu este mai mare ca al unei singure perechi de pantaloni, insa ea poate fi folosita ca: doua tipuri de bluza, pantalon, geanta, bolero.
Din cauza faptului ca se pot schimba utilizarile poate fi folosita pe o perioada mai lunga de timp, astfel incat sa nu fie o problema atat de mare spalatul.
Materialele din care este executata sunt naturale: matase printata si voal. Printul creeaza un model organic, ca o legatura intre haina si spatiul in care va fi purtata, iar partile laterale sunt executate dintr-o suprapunere de trei voaluri care imita structura unei roci.

%d bloggers like this: