Vlad Borza

November 10, 2013

CV Vlad BORZA

Biografie Vlad BORZA

PREZENTARE PROIECTE

1.  SWEET TOOTH

În acest proiect am studiat problematica împărțirii mâncării in birourile din Glasgow ca și obicei festiv, de team-building sau obișnuință plăcută tuturor.
Vorbind cu angajați din diverse companii despre obiceiurile lor alimentare și ce experiență consideră că le-ar îmbunătăți pauza de masă la birou într-un context de socializare, am aflat că ar aprecia o atmosferă ludică și jocuri prin care ar putea împărți prăjiturile aduse la birou. În urma încercării și testării de prototipuri în birouri, am fost inspirat de ideea jocului cu scaunele și dansul, având în acest context ca și miză “condamnarea” celui care pierde de a aduce prajituri colegilor săi. Produsul meu constă într-o serie de device-uri interconectate. Aparatele se atașează pe farfurii în timpul mesei. Fiecare participant deține câte un device cu o anumită culoare a ledurilor clipitoare și două touchpad-uri acționabile tactil. Scopul jocului este de a apăsa ambele touchpad-uri simultan când lumina se aprinde pe farfuria ta pentru a pasa lumina altui jucător ales aleatoriu de sistemul device-urilor. Cel care nu reușește să facă acest lucru în timp util pierde și, implicit, face cinste cu tort colegilor săi la următoarea întâlnire.

2. GOO

Este un produs dintr-o familie de produse încadrate într-o bucătarie a viitorului. În cadrul proiectului am cercetat trenduri legate de o schimbare a dietei la nivel global de la consumul de carne la produse de origine vegetală. Astfel, aflând mai multe despre proprietățile nutritive ale spirulinei, am realizat un “kit” de cultivare și recoltare a acestor alge acasă pentru consumul lor în familie. Ca și echipă am abordat etapele cultivării și procesării spirulinei (menținerea ph-ului optim al apei, recoltare, uscare și măcinare), fiecare venind cu un produs sub umbrela unui brand comun pe care l-am creeat considerându-l reprezentativ pentru identitatea produselor noastre și a noii paradigme alimentare. Produsul meu, Shellstrain aduce o alcalinizare a apei din acvariul de creștere prin amplasarea de carapace de scoici (stridii) măcinate în contact cu apa printr-un support format dintr-o sită amplasat pe suportul de recoltare, Swoop pentru eliminarea bacteriilor din mediul de recoltare.

La sfârșitul proiectului goo a participat la o expoziție de inovații în casa viitorului.

%d bloggers like this: